Pečená ovsená kaša s banánom,javorovým sirupom a vlašskými orechmi



September ! Pre niektorých je to len mesiac ako každý iný, no pre mňa je to začiatok jesene, ktorú mám veľmi rada.
Chladné a upršané dni, voňavé sviečky,knihy, teplé deky... To všetko je jej neoddeliteľnou súčasťou. A to nie je všetko! Výborná chuť kávy alebo čaju,ktorá nás zahreje pri srdci spolu s chutným jedlom.
A práve preto som sa rozhodla zverejniť túto sladkú pochúťku pre vaše chuťové poháriky. Verím, že si pochutíte.



INGREDIENCIE (na 1 porciu):


🍁1/2 šálky ovsených vločiek
🍁1+1/2 šálky rastlinného mlieka
🍁1 banán
🍁hrsť vlašských orechov
🍁2 čl javorového sirupu
🍁kurkuma+štipka čierneho korenia
🍁konopný proteín(alebo akýkoľvek iný)

POSTUP:
V miske si zmiešame vločky,mlieko,kurkumu,čierne korenie,proteín a polovicu banánu,ktorú roztlačíme vidličkou.
Zmes dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme približne 20 minút, no po 10minútach pridáme oriešky,aby neprihoreli. Hotovú kašu necháme trochu vychladnúť a vrch polejeme javorovým sirupom.
Dobrú chuť .



September! For someone it's just a month like any other, but for me it's the beginning of the autumn, which I really like.
Cold and rainy days, scented candles, books, warm blankets ... It's all an inseparable part of it. And that's not all! Excellent taste of coffee or tea that keeps us warm with a tasty meal.
And that's why I decided to publish this sweet treat for your taste buds. I believe you'll enjoy it as much as i did .


INGREDIENTS(for 1 portion):
🍁1/2 cup of rolled oats
🍁1+1/2 cup of plant-based milk
🍁1 banana
🍁fist of walnuts
🍁2 tsp of maple syrup
🍁turmeric+pinch of black pepper
🍁hemp prtotein(or any other you prefer)


DIRECTIONS:
In a large bowl, combine oats, milk, turmeric, black pepper, protein and half of the mashed banana.
Bring the mixture into oven. Bake for about 20 minutes on 180°C , but after 10 minutes add nuts to avoid burning. Let it cool for a little bit and top it with a maple syrup and rest of banana. 


















1 komentárov:

Vyhľadávať v tomto blogu

Follow by Email